Consequenties coronavirus voor een uitvaart

De overheid heeft verdergaande maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregel is van grote invloed op condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden. Samenkomen en samen met uw familie, vrienden en bekenden rouwen en met elkaar het verlies delen, is nu beperkt mogelijk.

De uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken mogen uit niet meer dan 50 personen bestaan. Om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen, wordt er tot maximaal 50 personen koffie of thee geschonken.

Komen wij thuis bij u om de uitvaart te bespreken?

Wij proberen de veiligheid te waarborgen van u en onze medewerkers en willen voorkomen dat wij een rol spelen in het verspreiden van het virus.
Er zijn 2 mogelijkheden om de uitvaart met u te bespreken:

  • op de locatie waar de uitvaart besproken wordt met maximaal 2 personen (exclusief de uitvaartverzorger) mits u klachtenvrij bent
  • of op afstand via de telefoon of beeldbellen

Tijdens de aanwezigheid van onze uitvaartverzorger dient iedereen op een veilige afstand van 1,5 meter van elkaar te blijven en een mondmasker te dragen.
Hebben nabestaanden (vermoedelijk) het coronavirus, dan wordt op een andere manier de uitvaart besproken en contact onderhouden.
Denk hierbij aan telefonisch of, om het wat persoonlijker te maken en je goed bij te kunnen staan via beeldbellen.